Skip to main content

Junior i Hjortespring Golfklub


 • Velkommen

  Velkommen til Hjortespring Golfklub som junior!
  Vores juniorafdeling har i øjeblikket 60-70 aktive juniorer i alderen 6 til 18 år.

  Hjortespring Golfklub tilbyder juniorerne ugentlig træning og deltagelse i tuneringer under DGU – Damarksturneringen, Holdturneringen, D-Tour, Super6, Junglegolf m.m.
  Herudover får juniorerne mulighed for at deltage i camps i både første uge af sommerferien og i efterårsferien, som styrker det sociale sammenhold – og naturligvis også golfevnerne.

  For juniorer med hcp under 36 er det også tradition at tage en tur til Sverige på opstartstour, når sæsonen starter.

 • Info til nye spillere

  Vi har træning hver mandag fra kl. 16-18 på Hjortespringbanen, og du er velkommen til at deltage tre gange førend du behøver at melde dig ind.
  Hver den sidste onsdag i måneden er der spilledag på Marbækbanen.

  Årets nybegyndere vil blive sluset ind via træning på Hjortespringbanen samt spil på Marbækbanen.


  Vi har udviklet et trappeforløb, hvor nybegynderne gradvist lærer grundteknik, basale golfregler og adfærd. Vi har juniortrænere, der står for træningen af vores nybegyndere på Marbækbanen.

  Når dette forløb er gennemgået, opnås spilletilladelse til Marbækbanen og grønt bagmærke.

  Junioren kan derefter deltage i den gennemgående Marbækturnering og spille sig ned i handicap.

  I bedes tilmelde jer Facebook gruppen HJGK Marbæk Junior 
  Her får jeres forældre information fra ungdomsudvalget om træning, forældremøde, pølsegolf, golfsport og meget mere. Det er også her I kan skrive et ”post” og præsentere jer selv, så vil udvalget vejlede jer i forhold til træning.

  Når du så har været til prøve-træning 3 gange, og forhåbentlig synes at det er sjovt at spille golf, skal du melde dig ind i klubben og betale kontingent samt oprette en profil på holdsport (klik på linket til holdsport, så du kan oprette en profil).

  Når du er blevet medlem af klubben, skal du også melde dig ind i den generelle Facebook gruppe, som er for alle juniorer: HJGK Junior
  Det er her information til ALLE juniorer kommer ud.
  Den anden gruppe (HJGK Marbæk junior) bruges, når der kun er specifik info til Marbæk’erne, som de ”store” juniorer ikke behøver 😉

  Her kan I se vores kontingentsatser

 • Handicap

  Alle juniorer i Hjortespring Golfklub starter med at spille på Marbækbanen, med mindre man allerede har et registreret handicap til stor bane fra en anden klub.

  Spilletilladelse på stor bane = rødt bagmærke

  Som Marbæk-junior starter man med handicap 77, hvis man er pige, og 79 hvis man er dreng. I begge tilfælde svarer det til 72 tildelte slag. Se Marbækbanens konverteringstabeller for henholdsvis herre og dame.

  Spillerne gennemgår HJGK´s “trapper” for at få et overblik over hvornår man er klar til at rykke til næste niveau.

  Når man opnår et handicap på Marbækbanen på 54 og har gennemgået og bestået både grøn, gul og blå trappe, giver man besked til træneren, hvorefter man overflyttes til Hjortespringbanen.

  Al regulering af handicap foretages af klubbens Handicapudvalg – med mindre spillet sker i en af de interne turneringer. Scorekort fra private runder skal derfor afleveres i boksen til scorekort indtil spilleren opnår hcp 54. Mange flere oplysninger omkring fastsættelse af handicap kan findes under handicap på medlemssiderne.

 • Særlige aktiviteter for juniorerne

  Sommercamp
  Juniorernes sommercamp ligger i den første uge af skolernes sommerferie (mandag-torsdag), uge 26 i 2021. Vi mødes om mandagen i klubben til fælles morgenmad og slutter torsdagen efter med præmieoverrækkelse og grill-buffet i klubben restaurant kl. 18. Her deltager både juniorer, søskende og forældre.

  Mange af juniorerne overnatter i klubben – og det giver et rigtig godt kammeratskab. Man kan naturligvis også blive hentet om aftenen og komme igen morgenen efter! Vi sover i 3 rum – et til de store, et til pigerne og et til de yngre drenge. Om aftenen, før de går i seng, plejer de alle sammen at hygge i det største rum, hvor de hører musik eller ser film, spiser slik og bare råhygger :o).

  Efterårs-camp
  Juniorernes efterårscamp ligger i skolernes efterårsferie (mandag-onsdag). Programmet ligner meget sommercamp’en, dog ikke med overnatning.

  Camps er for alle juniorer både øvede og nybegyndere, og byder på en masse golf som alt sammen foregår på banerne i Hjortespring og Marbæk. Der kan også blive planlagt udflugter til f.eks. bowling, svømmehal, biograf eller lignende – altsammen afhængigt af vejr og økonomi.

  Det kan kun lade sig gøre at afholde vores camps gennem hjælp fra forældre, så husk det, når ferien planlægges.

  Invitationer til de enkelte camps kommer her på siden, i Facebook-gruppen og tilmelding sker i GolfBox.

 • Hvad kan du forvente som junior

  Træning og turneringer
  Som junior får du ugentlig træning af klubbens pro’er eller for nye af vores junior-coach’es. Ved sæsonens begyndelse får du også mulighed for at tilmelde dig til DGUs holdturneringer og individuelle turneringer. Samtidig arrangerer klubben gennemgående turneringer for alle juniorer på Marbæk og Hjortespring.

  Aktiviteter og kammerater
  Ud over træning og turneringer har du også mulighed for at deltage i camps og andre sociale arrangementer. Det hjælper med til at give dig nogle gode kammeratskaber i klubben.

 • Hvad er forventningerne til dig som junior

  Deltagelse i turneringerne
  Når du går til golf kan det godt sammenlignes med at gå til fodbold. Det er ikke nok at få træning, du skal også spille kampe. Derfor forventer vi at alle juniorer, der modtager træning, også deltager i klubbens gennemgående turneringer.

  Hurtigt spil på banen
  Ligesom andre klubmedlemmer opfordres klubbens juniorer til hurtigt spil på banen (inden for rimelighedens grænser selvfølgelig).

  I den forbindelse skal du følge disse retningslinjer, når du spiller:

  • Vær klar til at slå, når det er din tur
  • Gå hurtigt mellem slagene
  • Forbered dit næste slag i tankerne, med analyse af afstand, vind og køllevalg, mens du går frem mod din bold
  • Stil din vogn eller bag, så du hurtigt kan komme videre, ikke mindst ved greenen
  • Put korte puts ud og marker kun bolden på green, når det er absolut nødvendigt
  • Vent med at skrive scorekort til næste teested og, hvis du har honnøren, til efter, at du har drivet
  • I private runder, gå lidt frem i siden (uden at tilsidesætte sikkerheden), når dine medspillere slår, og lad den, der først er klar, slå først, uanset honnør og afstand til hullet
  • Lad holdet bagved gå igennem så snart, der er opstået et hul til holdet foran jer, eller hvis I skal lede mere end et øjeblik efter en bold
   Tag omhyggeligt pejling både på din egen og dine medspilleres bolde, hvis de slås i rough, så I leder i det rigtige område
  • Slå en provisorisk bold, hvis der risiko for, at din bold kan være tabt eller out of bounds
 • Information til forældre

  Bagrum
  Man kan leje et bagrum igennem klubben ved henvendelse til klubbens sekretariat.

  Træningstilladelse
  Børn og unge der står på klubbens venteliste, kan mod betaling få lov til at bruge klubbens træningsfaciliteter. Tilmelding sker via klubbens Sekretariat.

  Klubhusnøgle
  Alle klubbens medlemmer og derfor selvfølgelig også klubbens ungdom kan få en nøgle til klubhuset på Marbækbanen. Der skal i den forbindelse betales et depositum på 50 kr.

  På Hjortespring fungerer DGU-kortet som nøgle. Vær opmærksom på, at hvis man er den sidste, som forlader huset, skal man søge for, at dette bliver aflåst og alarmen sat til.

  Al henvendelse herom skal ske til klubbens Sekretariat.

 • Leveregler

  Levereglerne tjener 2 vigtige formål:

  • At det bliver tydeligt for alle, hvilke regler der gælder
  • At den enkelte træner og leder bliver mere opmærksom både på sin egen og andres opførsel.

  Ansvar

  Det er alles ansvar såvel ledere som trænere, at beskytte børnene mod seksuelle overgreb.

  Leveregler

  • Her i klubben taler vi ordentligt til hinanden.
  • Ingen sjofle tilråb eller kommentarer om hinandens kroppe!
  • På ture med overnatning deltager altid mindst 2 trænere eller ledere.
  • Ledere eller trænere overnatter ikke i samme rum som børnene.
  • Vi går ikke ind i det modsatte køns omklædningsrum.
  • En træner eller leder inviterer ikke enkelte børn hjem til sig!
  • Der SKAL være plads til et sejrsknus, et klap på skulderen eller en trøstende omfavnelse.
  • I træningen kan det være nødvendigt at hjælpe barnet, med at udføre bestemte bevægelser.
  • Af sikkerhedsmæssige årsager kan det være nødvendigt at gribe eller holde om barnet.
  • ALLE har pligt til at gå til bestyrelsen, hvis de hører rygter om overgreb, eller selv fornemmer, at noget muligvis er galt.
  • Bestyrelsen har pligt til at tage sådanne henvendelser alvorligt og reagere hurtigt.