Skip to main content
 • Træningstips
 • Træning før sæsonstart

  Sæsonen står for døren, og vi glæder os til at komme ud og spille igen.
  Man kan godt have en oplevelse af, at hele spillet er faldet fra hinanden hen over vinteren.
  Her er et lille råd omkring målretning af din træning, og hvordan du kan træne på forskellige måder, der kan hjælpe dig lidt på vej:

  Som udgangspunkt er det smartest at arbejde med en enkelt ting ad gangen.
  Så find ud af, hvad der på din runde gik MEST galt.
  Inden for hvilket af følgende områder kunne du redde flest slag ved at træne?
  Lange slag? Putting? Chipping? osv.

 • Hvad skal der trænes?

  Selv når du har fundet frem til problemområdet, kan det være en god idé at koge emnet endnu mere ned. Lad os sige, at du har fundet ud af, at det er det lange spil, der halter.
  Hvilken af følgende 3 dele er så det største problem?

  – Kontakten med bolden (rammer jorden inden bolden eller topper den, rammer i hælen, tåen, bunden, toppen eller endnu værre overalt

  – Længden på slagene (slog jeg længere sidste. år og har mine kortere slag nu gjort det svært for mig at spille til mit hcp?

  – Retningen på slagene (kan jeg ikke styre kurven på mine slag …?)

  Jeg er med på, at man godt kan føle, at alle 3 dele er dårlige, men prøv at vælg ét af disse 3 områder, således at dit fokus er på den dårligste del af dit spil og ikke på alle de forskellige ting, du kunne tænke sig at forbedre på én gang!

 • Hvordan skal jeg træne?

  Det kan være en god idé at få ændret lidt på sit sving med hjælp fra os pro’er, så du bedre kan imødekomme de krav, som banen og du stiller og du stiller til dig selv.

  Men man kan hjælpe sig selv – rigtig langt hen ad vejen – ved at sætte nogle små mål op for sin træning fx: Jeg skal kunne slå 5 ud af 10 bolde indenfor en vis radius af målet, eller jeg skal kunne skrue alle mine bolde til venstre i en eller anden grad osv.

  Den form for træning kalder jeg “skill-træning”, og det dækker over en masse parametre i golfspillet, som vi kan forbedre ved blot at blive ved med at stille større krav til os selv.
  Det kræver ikke nødvendigvis en bedre teknik, end den du har lige nu, men det kræver, at du er klar over, hvad du vil forbedre, og hvordan du vil gøre det.
  Faktisk kan du forbedre din teknik inddirekte ved at blive stillet de helt rigtige opgaver – hvilket også gør, at træningen både bliver sjovere og mere målbar.

  Det er vores job som trænere at finde ud af, om du skal løse dine problemer ved at blive bedre teknisk eller “skill-mæssigt”.
  Men vi kommer nok ikke uden om, at begge dele er en del af det at blive bedre til golf.

 • Opvarmning

  Fit&Sund GOLF holdt et foredrag om, hvordan vi kommer bedst i gang med sæsonen og undgår skader.
  Derfor lavede de en opvarmning til golfspillere, som kursisterne meget gerne ville have, men som helt sikkert skal komme jer alle til gavn.

  Så her er 2 youtube videoer fra fit & sund GOLF med en opvarmningsrutine og en video med generel god viden omkring opvarmning.

  De og vi håber, det kan hjælpe til bedre scores og færre skader gennem sæsonen.

  Opvarmning Rutine (YouTube)

  Opvarmning  (YouTube)