Skip to main content

Test af robotklipper på Marbækbanen

Greenkeeper-team
8. maj 2024

Fra onsdag den 8. maj og de kommende 3 uger, vil semiroughen og fairways på hul 8 og 9 på Marbækbanen, blive passet a en robotklipper.

Robotten har samme sikkerhedsmæssige features som de robotter, vi måske kender fra egne haver. Dem kan godt bumpe blidt til folks udstyr, men drejer så væk og vender tilbage senere. Det bedste er, hvis man som spiller flytter sig og sit udstyr fra robottens bane, når den kommer kørende.

Nedenfor er reglerne beskrevet for hvordan man skal forholde sig hvis robotten rammer ens bold.

En robotplæneklipper er en ekstern påvirkning af din bold på samme måde, som hvis den havde været bemandet af en greenkeeper.

Første scenarie – Rammer plæneklipperen din bold, der ligger stille i det generelle område, gælder Regel 9.6 (Bold løftet eller flyttet af ekstern påvirkning) i kombination med Regel 14.2 (Genplacere bolden på stedet). Dette betyder at bolden skal genplaceres på det oprindelige sted uden straf.
Hvis lejet for bolden er ændret, anvendes Regel 14.2d(2) (genplacere på det nærmeste sted med et leje, der ligner det oprindelige leje mest muligt).

Andet scenarie – Hvis man rammer robotplæneklipperen, når denne kører, gælder Regel 11.1 (Bold i bevægelse rammer tilfældig person, dyr eller genstand). Dette betyder at bolden skal spilles, som den ligger, uden straf. Hvis bolden er kommet til hvile oven på robotklipperen i bevægelse, skal bolden dog genplaceres på stedet, hvor bolden først lagde sig til hvile på robotklipperen.

Tredje scenarie – Er plæneklipperen i ladestationen, betragtes den som en ikke flytbar forhindring, og man har frit drop efter Regel 16.1b